BIRN Group gik i 2022 frem på trods af et år med ekstremt høje energipriser og materialemangel. Det er i 2023 erstattet af en forsigtig optimisme, og koncernens ledelse ser nu frem til at bygge videre på den nye koncernstrategi med bæredygtighed, øget kommercielt fokus og medarbejdertrivsel i højsædet. 

Sidste år voksede BIRN Groups omsætning fra 1,2 milliarder kroner til mere end 1,5 milliarder kroner, mens resultat før skat landede på 35 millioner kroner mod 8 millioner kroner året før. Egenkapitalen blev i samme periode løftet til 458 millioner kroner med en soliditetsgrad på 53,4 procent.

BIRN Group, der dækker selskaberne BIRN i Holstebro, TASSO i Odense, ULDALL i Vejen samt BIRN Germany i Tyskland, KOCKUMS MASKIN i Sverige og TASSO BERNAREGGI i Italien, havde samlet set et udfordrende år på grund af de meget høje energipriser og knaphed på en række materialer, og set i det lys er resultatfremgangen ifølge koncerndirektør Claus Beier tilfredsstillende:  

- Set i lyset af de stigende priser på el og gas kombineret med faldende tilgængelighed og store udsving i prisen på skrot, så ser vi positivt på udviklingen i årsregnskabet. Som modsvar på de mange prisstigninger har vi været nødsaget til løbende at prisregulere, og det har selvsagt været medvirkende til den store omsætningsvækst. Samlet set ser vi resultatfremgangen som tilfredsstillende, mens resultatet er ikke tilfredsstillende, konstaterer han og tilføjer, at resultatet fortsat ikke er tilfredsstillende i hovedsædet BIRN i Holstebro, og de positive resultater har været gennem koncernens øvrige selskaber.
 
BIRN Group lancerede tidligere i år en ny strategi med bæredygtighed, øget kommercielt fokus og medarbejdertrivsel som de bærende elementer, som BIRN Groups seks selskaber nu ser frem til at bygge videre på:
 
- Vi er allerede i år begyndt at høste de første frugter af vores nye strategi – eksempelvis i vores seneste medarbejdertilfredshedsundersøgelse, der vidner om høj trivsel på tværs af alle vores selskaber. Vi har dog også store økonomiske forventninger, og vi regner med en indtjeningsvækst i omegnen af 30 procent allerede fra næste år, lyder det fra Claus Beier. 

Bæredygtighedskrav som økonomisk løftestang
De høje forventninger skal blandt andet realiseres gennem øget fokus på bæredygtighed. BIRN Group leverer nemlig løsninger til især store europæiske virksomheder indenfor eksempelvis lastbilsindustriel og jern- og maskinindustrien, og flere kunder skal allerede fra næste år leve op til nye EU-krav om mere grundig bæredygtighedsrapportering. På den baggrund har BIRN Group igangsat en større gennemgang af alle selskabernes produktioner med henblik på at opsamle data og på den måde bistå kunderne med de nye dokumentationskrav. 

- Kravene fra vores kunder skærpes hele tiden, og fremadrettet bliver bæredygtighedsdokumentation et nyt parameter, som vi vil blive målt på. Bæredygtighed er således også et område, hvor vi kan differentiere os, og vi er derfor forud for branchen i øvrigt begyndt at opsætte dataindsamling fra vores produktioner, som gør os i stand til at udarbejde livscyklusanalyser på vores produkter, siger Claus Beier og tilføjer, at BIRN Group er langt i den proces og snart vil kunne producere de første livscyklusanalyser. 

Udover dokumentation skal dataopsamlingen også hjælpe BIRN Groups selskaber med at lokalisere de steder i produktionerne, der rummer de største potentialer for CO2-reduktion: 

- Støbeproduktion er en energitung proces, og det er vi meget opmærksomme på. Derfor arbejder vi hele tiden på at optimere vores energiforbrug og genbruge vores materialer, så vi kan reducere vores eget klimaaftryk, siger Claus Beier afslutningsvis. 

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Andre spændende nyheder

Diversitet skaber trivsel på jernstøberi
Diversitet skaber trivsel på jernstøberi
21 maj, 2024

Størstedelen af medarbejderne hos jernstøberiet ULDALL i Vejen har en anden etnisk baggrund end dansk. Alligevel har jer...

BIRN Group udgiver bæredygtighedsrapport for 2023
BIRN Group udgiver bæredygtighedsrapport for 2023
6 maj, 2024

For andet år i træk offentliggør BIRN Group, som ULDALL er en del af, en bæredygtighedsrapport. Bæredygtighedsrapporten ...

BIRN Group i fremgang
BIRN Group i fremgang
20 juni, 2023

BIRN Group gik i 2022 frem på trods af et år med ekstremt høje energipriser og materialemangel. Det er i 2023 erstattet ...