Størstedelen af medarbejderne hos jernstøberiet ULDALL i Vejen har en anden etnisk baggrund end dansk. Alligevel har jernstøberiet formået at skabe et stærkt sammenhold og høj medarbejdertrivsel.

Det er ikke kun støberiarbejde, som flere af medarbejderne hos jernstøberiet ULDALL i Vejen bruger deres arbejdstid på. Her øver de sig også i danske verber, tillægsord og vendinger, når der er dansklektioner i arbejdstiden.

Omkring 70 procent af medarbejderne hos ULDALL har nemlig en anden etnisk baggrund end dansk. Medarbejdergruppen består af 15 nationaliteter i alt fra næsten alle verdens hjørner. På trods af de kulturelle og sproglige forskelle har man hos ULDALL alligevel formået at skabe et stærkt sammenhold i medarbejdergruppen, blandt andet ved at tilbyde danskundervisning:

- Vi vil gerne hjælpe vores medarbejdere med at blive inkluderet her på arbejdspladsen og i det danske samfund som helhed. Derfor har vi blandt andet tidligere tilbudt danskundervisning i arbejdstiden og sørger generelt for at have en tæt kontakt med alle medarbejdere, så de føler sig som en del af holdet, fortæller produktionsdirektør hos ULDALL, Kurt Olsen, og fortsætter:

- Vi taler dansk i produktionen, og det stiller krav til, at medarbejderne kan begå sig nogenlunde på dansk. Vi forventer ikke, at de skal kunne skrive dansk. Det er selvfølgelig en fordel, men det er primært det sproglige, vi har fokus på.

 

Medarbejdertilfredshedsundersøgelse med pil op

Hos ULDALL har man netop foretaget sin årlige anonyme medarbejdertilfredshedsundersøgelse, hvor samtlige 60 medarbejdere deltog. Undersøgelsen er udført af det danske analysebureau Ennova og måler på to overordnede parametre, nærmere bestemt arbejdsglæde og loyalitet. Sidste års undersøgelse viste et højt niveau inden for begge parametre, og dét niveau har man ifølge dette års undersøgelse formået at løfte.

- Vores produkter er dybt specialiserede og kræver dygtige medarbejdere. Vores medarbejdere er derfor vores største ressource, og vi stræber efter at skabe en arbejdsplads, hvor de trives og har det godt. Vi tror nemlig på, at arbejdsglæde og produktivitet går hånd i hånd, siger Kurt Olsen.

Medarbejderne vurderer ULDALL helt i top både benchmarket med Ennovas kunder, som er både nationale og internationale produktionsvirksomheder. Efter undersøgelsen er medarbejderne blevet delt op i grupper for at diskutere resultaterne med henblik på at udarbejde konkrete handlingsplaner.

- Vi er selvfølgelig meget glade og stolte over det flotte resultat, men det betyder ikke, at vi hviler på laurbærrene. Tværtimod giver det mod på mere, og vi vil arbejde hårdt på at opretholde det høje trivselsniveau, lyder det slutteligt fra Kurt Olsen.

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Seneste nyheder

Diversitet skaber trivsel på jernstøberi
Diversitet skaber trivsel på jernstøberi
21 maj, 2024

Størstedelen af medarbejderne hos jernstøberiet ULDALL i Vejen har en anden etnisk baggrund end dansk. Alligevel har jer...

BIRN Group udgiver bæredygtighedsrapport for 2023
BIRN Group udgiver bæredygtighedsrapport for 2023
6 maj, 2024

For andet år i træk offentliggør BIRN Group, som ULDALL er en del af, en bæredygtighedsrapport. Bæredygtighedsrapporten ...

BIRN Group i fremgang
BIRN Group i fremgang
20 juni, 2023

BIRN Group gik i 2022 frem på trods af et år med ekstremt høje energipriser og materialemangel. Det er i 2023 erstattet ...